Областната администрация – сред най-добрите в конкурс на Института по публична администрация

Областна администрация – Разград получи грамота за участието си в изданието за 2022 г. на конкурса за добри практики и нововъведения в дейността на администрацията.

Церемонията по награждаването в столицата събра над 90 представители на централна и териториална администрация. Тази година в конкурса на Института по публична администрация се включиха общо 46 практики.

Специални участници в събитието бяха деца от училището за ученици с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев” в София, които поздравиха гостите с музикално изпълнение на жестономичен език.

Областна администрация – Разград бе представено от шефа на дирекция Светлин Симеонов и главния експерт Атанас Мичев. Практиката, за която е отличието, е „Превръщане на фоайе от Областна администрация – Разград в открито мултифункционално арт пространство“.

Това пространство вече е изпълнено с нов културен живот. Зоната, което е на етажа на областната администрация в Разград е естетизирана и се превърна от сиво и еднообразно в сцена за изява и награждаване на творци и отличили се жители на Лудогорието. Мястото е особено практично за организиране на изложби и изява на начинаещи артист. Само за няколко месеца в пространството бяха подредени  изложби на детски рисунки и на местни фотографи, там бяха и церемониите по награждаване на самодейците от Лудогорието, участвали в XII Национален събор на народното творчество в Копривщица и на десетте най-добри спортисти в областта за 2022 г.

Практиката лесно може да се приложи и в други администрации, които имат подходящи пространства.

/e-Razgrad/

Hits: 13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.