Петранка Дацкова-Луканчевска: Нека всеки бъде пропит от желанието и стремежа да участва в разкрасяването на нашия град!

„Нека всеки да бъде пропит от желанието и стремежа да участва в разкрасяването на нашия град, защото, където е красиво, е удобно и приятно да се живее”.

Това заяви най-новият носител на званието „Почетен гражданин на Разград” Петранка Дацкова-Луканчевска след като получи отличието.

Тържествената церемония се проведе на сцената на Общинския културен център. Председателят на Общинския съвет Галина Георгиева прочете решението на местния парламент за удостояването на г-жа Луканчевска с престижното звание „за изключителни постижения в областта на културата, които имат общонационално значение и цялостната й дейност в духовното развитие на град Разград”. Решението бе взето единодушно – с 25 гласа „за” от 25 гласували общински съветници. Кметът Добрин Добрев връчи отличието и поздрави създателката на Капанския ансамбъл.

С вълнение в гласа Петранка Дацкова-Луканчевска благодари за присъждането на званието на: кмета Добрин  Добрев, председателя на Общинския съвет Галина Георгиева, инициативния комитет, който я номинира, общинските съветници, членовете на комисията, която одобри номинацията. Тя се обърна с благодарност и към своите съратници, с които „заедно сме създавали културата”. Направи предложения и за още две номинации за почетен гражданин на Разград – музикалния създател на Капанския ансамбъл – ръководителя на хора, оркестъра и детската музикална школа на народни инструменти Райчо Василев и кмета на Разград в периода 1946-1948 г. Борис Караджов, който е инициирал изграждането и укрепването на коритото на река Бели Лом.

Петранка Дацкова изрази надежда, че ще се намери начин който замърсява реката сега да престане да я замърсява, отправи предложения към настоящата местна управа да се направят атракции по реката. „При наличието на такива млади и активни ръководители може би и това ще стане”, коментира тя.

Новият почетен гражданин честити празника на разградчани и пожела „годината да е мирна и здрава, да донесе много успехи на хората. Пожела още целият Разград да стане като центъра, който по думите й е прекрасен.

След тържествената церемония започна концертът спектакъл на Националния музикален театър „Стефан Македонски” „Приказка за виенския валс”. По традиция за празника в Разград гостува хитово представление от българската сцена. „Приказка за виенския валс“ е спектакълът, с който Националният музикален театър откри творческия сезон 2023/24 г.

Още снимки вижте ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 50

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.