Баскетбол в Деня на Разград

В неделя в зала „Абритус“ ще се проведат мачове за подрастващи момичета до 12 и до 14 години, с които баскетболната общност ще отбележи празника на Разград. От СКБ “Вълци-Разград” канят всички да подкрепят състезателките на клуба, които прославят града вече 5 години.

На терена ще са момичетата от настоящия вицешампионски отбор на Вълците, които и тази година играят на най-високото ниво в Елитна група „Изток“. Мачът от шестия кръг срещу „Светкавица“ – Търговище е с начален час 16.30 ч. Преди това момичетата и от двата отбора ще проведат пилотни срещи с директора „Стратегия и развитие“ в БФБ жени – Гергана Брънзова. Тя ще гостува в Разград по повод изследване на БФБ и НСА “Васил Левски” на тема: “Цялостно личностно развитие на отборите и връзката с тяхното представяне”, в което участват и разградчанки.

Сутринта в неделния ден започва турнирът за 12-годишни момичета, които се борят в зоновото първенство на регион „Добруджа“ срещу гостуващите тимове на Шумен, Преслав, „Вихър 2002“ и „Акули“ – Шабла. Домакините откриват турнира с мач срещу Преслав в 9.00 ч. Вторият двубой за разградчанки е в 12.00 ч. срещу „Вихър 2002“. От клуба приканват: „Всички са добре дошли в зала „Абритус“, входът е свободен!“

Днес, 27 януари, момчетата до 14 години ще гостуват в Добрич на „Ънстопабъл“ в мач за затвърждаване на лидерската си позиция в Елитна група „Изток“.

Припомняме, че миналата неделя в мач от шестия кръг на Елитна група „Изток“ кадетките на треньора Пенко Велчев се наложиха над отбора на „Дунав Русе – 2016“ със 76:52 точки.

Следващата среща за разградчанки е на 4 февруари в Бургас, където ще гостуват на „Черноморец 2014“. Две недели по-късно, на 18 февруари, ще посрещнат „Берое“ за решаващо домакинство в зала „Абритус“.

Участието на СКБ “Вълци-Разград” в държавните първенства се реализира с подкрепата на “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле”.

/e-Razgrad/

Hits: 74

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.