Откриха ремонтираната по европроект детска ясла „Звездици“

Първият обект, обновен по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на Разград“, бе открит днес.

„Това е началото на поредица от такива церемонии, а благодарение на стореното преди тях образователната инфраструктура в Разград придобива съвременен европейски вид“, заяви в приветствието си към гостите на церемонията кметът Денчо Бояджиев.

„Общо 12 са обектите на интервенция по този проект с общо финансиране 9 897 137 лв. През следващите седмици предстои официалното откриване и на останалите. Пътят за реализацията на проекта включваше емоции, напрежение и най-много труд, но резултатът е още по-хубав вид на местата, където предимно преминават първите 7 години от живота за нашите деца и внуци,“ допълни градоначалникът.

Бояджиев пожела на персонала на яслата детското заведение да се превръща в още по-притегателен център за родителите. Той анонсира, че Община Разград ще продължи работата по още проекти, вследствие на които градът ще става все по-хубав.

Част от церемонията по откриване на обновената детска ясла бе водосвет, отслужен от отец Дмитрий Терзи.

Лентата прерязаха кметът Денчо Бояджиев и директорът на Детска ясла „Звездици“ Нина Иванова, помагаха им четири момичета от ДТШ “Хорце“ към Центъра за работа с деца и Искра и Борис от група „Мечо Пух“ в яслата. Именно от стаята на тази група започна и обиколката на кмета Денчо Бояджиев и заместниците му Добрин Добрев и Милена Орешкова вътре в яслата.Гости на събитието бяха и заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов.

В детската ясла е извършено топлинно изолиране на външни стени и таванска плоча, подменена е старата  дограма с нова PVC, реконструирана е отоплителната инсталация. Извършено е вътрешно реновиране на помещенията, включващо мазилки, шпакловки, бояджийски работи, подмяна на настилки. Дворното пространство е възстановено и освежено, с монтирани нови съоръжения за игра. Подменени са тротоарните настилки около сградата и е изградена достъпна архитектурна среда. Общата стойност на строително ремонтните работи бе 564 211 лв. без ДДС.

До края на тази седмица ще бъдат открити ремонтираните по този проект: Детска градина  „Славейче“ /четвъртък/ и в петък – Детска ясла „Слънчево детство“ и  детска градина „Райна Княгиня“ – и трите в жк „Орел“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.