Оставиха в ареста автоджигита, когото преди седмица по нощите полицаите гониха от Разград до Сеново

Състав на Разградския окръжен съд уважи протеста на прокуратурата и наложи постоянна мярка „задържане под стража“ на Денислав К. от Разград.

Според държавното обвинение от събраните до момента доказателства, следва обвиняемият да бъде определен като личност с висока обществена опасност.

От пресслужбата на съда припомнят, 23-годишният мъж е привлечен като обвиняем за това, че на 4 юни 2020 г. в Разград противозаконно пречил на органи на властта – младши инспектори от Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Разград да изпълнят задълженията си. Той управлявал МПС с прекратена регистрация, без документи – лични и на автомобила, без поставен обезопасителен колан, отказал да спре на многократно подадените от полицейския патрул сигнали, управлявал близо 30 километра в и извън населени места с превишена скорост до град Сеново, където спрял, тъй като свършило горивото в автомобила.

Тройният съдебен състав счете, че са налице достатъчно основания, за да се направи категорично обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на деянието. Определението бе подписано с особено мнение от съдия-докладчика по делото, който споделя доводите на първоинстанционния съд, че не са налице доказателства, които да сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши ново престъпление.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.