РЗИ – Разград: В Ясеновец задължително с маски и най-много по двама едно място

ДНЕС В РАЗГРАДСКО СА РЕГИСТРИРАНИ НОВИ ДВА СЛУЧАЯ НА COVID-19

За овладяване на ситуацията в Ясеновец директорът РЗИ – Разград д-р Ася Генева издаде днес специална заповед, с която в селото се въвеждат засилени противоепидемични мерки.

Сред тях са задължителното носене на маски на открита и закрито и забрана да се събират повече от двама души на едно място, задължителна физическа дистанция от метър и половина и забрана за всякакви тържества, включително и семейни. Заповедта е качена на сайта на здравната инспекция.

Пак по информация на директора на РЗИ, днес в Разградско са регистрирани два нови потвърдени случая на COVID-19.

Единият е на мъж на 65 г., съпруг на хоспитализирана на 5 юни  в болницата разградчанка. Той е потърсил медицинска помощ днес с оплаквания от кашлица и температура и е хоспитализиран в инфекциозното. Резултатът от PCR теста му е положителен. Страда и от артериална хипертония II.

Вторият случай е на жена  на 66 г. от Ясеновец. Потърсила е медицинска помощ също днес в Разград с температура. И тя е в инфекциозното отделение с положителен PCR тест. Не съобщава за придружаващи заболявания.

Установени са  контактните лица. Взети са материали за изследване.

А общият брой регистрирани за COVID-19 в Разградско е 39, от тях активни 30. На стационарно лечение са 11 в МБАЛ „Св.Иван Рилски“ – Разград, в това число  са и приведените двама от исперихската болница.

Снети от карантина двама от Ясеновец с което общият брой на оздравелите става 9. Има изписан един пациент от Разград, който е поставен под 28 дневна домашна карантина. Няма положителен медицински персонал.

Под карантина в Ясеновец са 32 лица, в с. Вазово 12 лица и в Исперих – 32.          Поставените под карантина лица в областта са общо 356.

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.