ОбС приема решението на съда за отмяна на високия данък за колите, колко ще плащаме догодина, ще определи следващият местен парламент

Общинският съвет приема решението на Административния съд в Разград за отмяна на приетия през януари нов, висок размер на данъка за колите, стана ясно на днешното, последно за мандата, заседание на местния парламент.

Съветниците гласуваха и декларация от името на председателя на ОбС Надежда Радославова. Декларацията според юристи няма никаква правна стойност, но с нея Радославова се ангажира да не обжалва решението на съда.

Ако всичко това се сбъдне и обжалване няма, по-високият данък за колите на жителите на община Разград ще отпадне окончателно. Дали ще е така, ще разберем до средата на идния месец, когато изтичат процедурните срокове за протест.

При условие, че тази хипотеза стане реалност, на ход ще е следващият Общински съвет. Защото от началото на тази година има нова методика за определяне на данъка за МПС и няма как да остане положението да миналата година със ставката на стария налог. Новият ОбС трябва или да прегласува сегашния данък, като с това ще препотвърди решението от 31 януари 2019 година, с който данъкът стана един от най-високите в страната, или да гласува стойности в долната част на скалата. Така, както направиха  колеги на нашите общински съветници от много по-големи градове от Разград.

Каква ще е волята на бъдещите „бащици“, предстои да видим. Още преди Нова година.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.