Александра Златева приключи сезона на конкурсите с Гран При

На 12 и 13 октомври в Шумен се проведе XI Национален конкурс за изпълнители на популярна песен “Създвездие 2019”.

Участниците бяха на 80, разпределени в 4 възрастови групи. Конкурсът се провежда в два тура, като в първия се изпълняват песни на български език, а вторият – песен по избор.

Оценяването е явно, като своите оценки даваха жури в състав: Доц,Етиен Леви- председател, Николай Текелиев и Ива Стелев – вокален педагог.

Александра се състезава в Трета възрастова група  (13-16 години). С максимален брой точки и от двата тура, журито и присъди най-голямата награда на конкурса Гран При.

„Това е много специална награда за Александра. Тя беше само на 7 години, когато за първи път стъпи на тази сцена и… преживя първото си голямо разочарование. Но не се отказа. Бори се. Продължи да участва (8 години подред). И сега вече е големият победител“, споделя нейната майка.

 

Да споменем и още една награда на Александра от тази година: тя спечели XVII издание на международния конкурс “Сребърна Янтра”, който се проведе от 27 до 29 септември 2019 във Велико Търново.

Александа на “Сребърна Янтра” – В.Търново

80 индивидуални изпълнители на възраст от 5 до 25 години и 10 пеещи семейства от 12 държави от 3 континента: Куба, Китай, Кипър, Италия, Словения, Румъния, Молдова, Ливан, Сърбия, Хърватия, Украйна и България. Международно жури, председателствано от поп и джаз легендата Камелия Тодорова, както и детско жури от ДЕС „Румина”, определиха лауреатите.

Александра стана носител на една от големите награди: Наградата на кмета на Община В. Търново – патрон на конкурса.

Александра е ученичка в ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф”-гр.Разград и се обучава в Школа по естрадно пеене към Младежки дом-гр.Търговище  с вокален педагог Кремена Кряколова.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.