Областната администрация отново с отличие в конкурс за добри практики

Областната администрация на Разград отново беше отличена при участието си в изданието за 2023 г. на конкурса за добри практики дейността на администрацията в България, организиран от Института за публична администрация.

Тържествената церемония по награждаването в столицата събра над 60 представители на държавната администрация и местната власт. Тази година в конкурса се включиха общо 46 предложения за добри практики.

Директорът на дирекция Светлин Симеонов и главният експерт Атанас Мичев получиха отличието лично от директора на Института за публична администрация Павел Иванов.

Той благодари на участниците в конкурса за тяхната активност и инициативност и ги призова да продължават да развиват и да споделят добрите практики в държавната администрация, защото стойностните идеи трябва да бъдат забелязвани.

Практиката „Ела и преживей!“ – онлайн регионален портал за култура и туризъм за Централна Северна България“, за която областната администрация бе отличена, е в категория „Социална отговорност”. А тук конкуренция бе най-голяма – общо 26 кандидатури, съобщават от пресслужбата на областната администрация.

Кандидатурата беше изготвена в партньорство с областната администрация на Габрово, тъй като Регионалният портал за култура и туризъм за Централна Северна България „Ела и преживей!“ е създаден през 2022 г. като обща инициатива на областните управи в Разград и Габрово. Идеята на двете администрации беше подкрепена от областните управители на Велико Търново, Русе, Силистра и Плевен.

Съвместната инициатива представлява иновативен подход за насърчаване на туризма и подкрепа на културата. В базирания в социалната мрежа Фейсбук онлайн портал се публикува актуална информация за културни събития, фолклорни и кулинарни фестивали, концерти, събори и изложби, както и за атрактивни туристически обекти и маршрути в Централна Северна България. Платформата се превърна в източник на интересни идеи за посещения на събития и туристически дестинации.

Информацията в портала се поддържа на доброволчески принцип от представители на областните администрации в Централна Северна България.

Регионалният онлайн портал може да посетите ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 122

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.