Над 100 в CodeWeek – Разград

На 15 и 16 октомври за първи път се проведе CodeWeek – Разград, организирано от сформираната тази година организация „Дигитално общество Разград“.

Така се положи началото на изграждане на местна дигитална общност. Лектори на събитието бяха седем ИТ специалисти, родени и израснали в Лудогорието. В рамките на 2 дни участниците имаха възможност да чуят за техния професионален път. И също така да участват в практически работилници, където направиха своите първи стъпки в програмирането, изкуствения интелект и онлайн маркетинга. Това се случи в читалище „Развитие“ и ОУ “Отец Паисий”, които бяха домакини. Имаше над 100 записани за събитието, сред които ученици, студенти и възрастни.

Участници и лектори на събитието от двата дни и изявиха желание това да се превърне в ежегодна традиция за града. В момента тече 8-месечен курс по програмиране, чиято цел е да подготви участниците за започване на кариера в софтуерната индустрия. След големия интерес на събитието организаторите от „Дигитално общество Разград“ обявиха записване за следващо издание на безплатни курсове по програмиране, повече информация на сайта https://digitalrazgrad.org.

/e-Razgrad/

Hits: 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.