Награди в конкурса за класни дейности

В Деня на приятелството зам.-кметът Хабибе Расим връчи наградите на победителите в конкурса за класни дейности по специалните дни в Позитивния превантивен календар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Заключителното събитие на второто издание на конкурса започна с песни, танци, драматизации и стихове, представени от част от участниците в конкурса и посветени на някои от специалните дни, отбелязани с оригинални инициативи от децата.

Конкурсът се проведе между 1 ноември 2021 г. и 31 май 2022 г. В него се включиха 25 участници от 9 училища, които проведоха общо 217 събития. Класовете отбелязваха по иницииран от тях начин специалните дни, вписани в Позитивния календар, като някои от паралелките организираха по над 20 събития.

Целта на конкурса е извършване на превантивна работа сред децата: чрез провеждане на позитивни, екипни дейности да се формират задружни и толерантни класови общности, в които приемането на различните, добротворството, уважението, приятелството да са ценни личностни качества. Цел на инициативата е и да се съдейства за намаляване на агресията и противообществените прояви сред подрастващите, както и да се развива творческата им инициатива и да се овладява негативната енергия.

Заместник-кметът Хабибе Расим поздрави децата за оригиналните инициативи, а също и за Деня на приятелството.

„За мен бе вълнуващо да ви гледам, напълни ми се душата” – сподели личните си впечатления Хабибе Расим. Тя поздрави и учителите, които работят с децата по реализацията на тези идеи, както и секретаря на МКБППМН Диана Господинова, както за провеждането на конкурса, така и за издаването на Позитивния календар, по който децата развиват творческите си възможности, създават мостове на разбирателство, сплотяват се класовете и децата се учат на общуване и работа в екип.

Защото конкуренцията бе сериозна, бяха отличени по няколко призови места, както и няколко специални награди. Всеки от наградените класове получи ваучер между 300 и 1500 лв., а средствата трябва да се използват за екскурзии или други общи класове дейности.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.