Приключи пленерът „Мистика и реалност”, изложбата е в галерията

Приключи деветото издание на Международния пленер „Мистика и реалност”. На церемонията в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ зам.-кметът Добрин Добрев връчи на участниците плакети и дипломи.

Пленерът, организиран от Община Разград и Галерията, започна в началото на седмицата в местността Пчелина, в него участваха 10 майстори на четката.

В приветствието си към участниците в пленера Добрин Добрев ги поздрави за прекрасните творби, вдъхновени от красотата на Лудогорието. Допълни, че те, по две от всеки автор, ще останат във фонда на разградската галерия. „Всяка картина е богатство и Община Разград винаги се е грижила това богатство да има достоен дом и с гордост да бъде показвано по-често”, каза още той.

Председателят на Съюза на българските художници Любен Генов заяви, че участието в пленера е било страхотно преживяване. Каза, че е чест гост и почитател на разградската галерия, нарече я „една от най-добрите в страната”. Любен Генов поздрави директора на галерията Тодор Тодоров и Община Разград за поддържането на това културно средище.

В пленера участваха: Антон Гошев от Благоевград, Вера Пенева от Добрич, Десислава Денева-Деде от Пловдив, Любен Генов от София, Мария Райчева от София, Милчо Талев от Поморие, Николай Тодоров от Добрич, Росица Йорданова от Разград, Тодор Тодоров от Разград и Христо Христов от Варна.

Гости на откриването на изложбата бяха и: областният управител д-р Деян Димитров, зам.-областният управител Драгомир Златев, директорът на Регионалния музей Таня Тодорова.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.