Наградиха най-добрите спортисти в Лудогорието

Областна администрация – Разград за 22-ра поредна година проведе официална церемония за награждаване на отличените спортисти през 2023 година в областта.

Събитието започна с приветствие от областният управител Владимир Димитров.  „И през 2023 година не липсват големи успехи и постижения на спортистите в област Разград и то в различни спортове. Поздравявам ви за показаното спортно майсторство, за усиленият труд и дисциплина, които стоят зад всеки един спортен успех. Благодаря ви, че името на област Разград и общините в нея се чува в страната ни и извън нея“, каза Димитров. Това сйъобщиха от пресслужлбата на областната админинстрация.

Награждаването започна с десетото място на Ениз Алиосман от Цар Калоян, състезател по карате на Спортен клуб по карате „Будоспорт” – Разград във възрастова група деца с бронзов медал на Балканско първенство и първо място на държавно първенство и за неговия треньор Ненко Станчев. Деветата позиция в класацията зае Джем Мехмед, състезател по борба на Спортен клуб по борба „Агросем” – Завет с два сребърни медала от Държавен личен и отборен шампионат и от Държавно лично първенство. На осмо място в десетката е Дарио Тодоров, състезател на Хандбален клуб „Кубрат” – Кубрат – шампион от държавно първенство по хандбал за момчета до 12 години. Под номер 7 в класирането е талантливата състезателка на Спортен клуб по борба „Кубадън” – Лозница – Натали Алексиева със златен медал на Държавно лично първенство по борба. На шесто място е Аксел Кадир – състезател на Спортен клуб по борба „Осман Дуралиев 2016“ – Китанчево – шампион на държавно първенство по борба във възрастова група момчета до 15 г. На пета позиция е колоездачът Павел Николов от СКК „Спринт“ – Разград – шампион на България на Държавен личен шампионат. Четвърта позиция зае боксьорът Благовест Неделчев от Спортен клуб по бокс „Олимпия“ – Разград – шампион по бокс в категория 67 кг.

Трети в десетката е Мирослав Минчев, състезател по колоездене на СКК „Спринт” – Разград, отново шампион на Държавен личен и отборен шампионат за мъже.

Лъчезар Вълчев от СКЛА „Лудогорец” – Разград стана втори с трето място в дисциплина троен скок на Европейско първенство с постижение – 16,16 м.

Десетката на спортистите на област Разград бе оглавена от Фатме Шабан, състезател по борба на СК „Лютфи Ахмедов” – Разград с треньор Дениз Хамид. Тя завоюва четири златни медала на държавни първенства, две от които за жени и две за девойки. Фатме зае трето място на Световната ранг-листа по борба за жени до 23 г.

Магнолия Райкова от Спортен клуб по карате „Будоспорт” – Разград с треньор Ненко Станчев взе плакет за най-перспективен млад състезател. Магнолия спечели общо 4 златни и 1 сребърен медал от състезания от Държавния спортен календар.

Треньор номер 1 на област Разград за 2023 г. е Дениз Хамид от Спортен клуб по борба „Лютфи Ахмедов“.

ПФК „Лудогорец“, станали шампиони и на Първа професионална Ефбет футболна лига за сезон 2022/2023 г. и достигнали до груповата фаза на Европейски футболен турнир Лига Европа – сезон 2022/2023 г., отнесоха приза отбор на 2023 година.

Плакети получиха спортисти и извън десетката за специални заслуги. Състезателят по свободна борба за ветерани Ремзи Осман бе отличен за спортно дълголетие и осма световна титла на Световното първенство по борба за ветерани в Гърция. Елеонора Гурбанова – главен експерт към Министерството на младежта и спорта за областите Русе, Разград и Силистра, получи приз за дългогодишно сътрудничество между Областна администрация – Разград и Министерство на младежта и спорта и утвърждаване на класациите „Спортист на годината“. Със специален плакет бе отличена Кристина Йорданова – национален състезател по волейбол, подписала професионален договор във Висшата лига на Финландия, бивша ученичка на Основно училище „Васил Левски“ – Разград. Наградата й се присъжда за популяризиране спорта на област Разград в чужбина. Наградена бе и състезателката по борба Гизем Халил от Спортен клуб по борба „Зекерие Гючлю“ – Самуил като състезател с постижения на спортен клуб от малко населено място в областта. Със специална награда бяха отличени и инициаторите, организаторите и спомоществователите за възраждането на футбола в град Завет.

/e-Razgrad/

Hits: 52

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.