Награда за осемкратния световен шампион по борба за ветерани Ремзи Осман

Кметът на Разград Добрин Добрев връчи на осемкратния световен шампион по борба за ветерани Ремзи Осман парична награда за постигнати високи спортни резултати през 2023 г., съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Премията от 2000 лева е част от финансовия резерв от общински средства, предвидени за постигнати високи спортни постижения Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград. Ремзи Осман е третият спортист, който през настоящата година получава подобна финансова премия, другите двама призьори са 18-годишният лекоатлет от СКЛА „Лудогорец“ Лъчезар Вълчев и 15-годишният колоездач от СКК „Спринт“ Георги Радославов. Решението за предоставянето на тези средства се взема от членовете на постоянната комисия по младежта, спорта и туризма към Общински съвет.

„За мен е приятно задължение да изпълня решението на комисията по спорта за осмата Ви световна титла по борба за ветерани да Ви връча скромна финансова инжекция, която предполагам, че ще инвестирате в подготовка за деветата световна титла“, каза Д. Добрев на Ремзи Осман. Кметът допълни, че за него е чест и удоволствие „да имаме съгражданин, който по такъв безапелационен начин да прославя града ни и да не оставя конкурентите да си помислят, че медал може да излезе от Лудогорието“.

Ремзи Осман благодари за признанието и подкрепата на Община Разград и разказа, че постиженията му се дължат на постоянство и много труд в залата, както и на надграждане на постигнатото и наученото през годините. Той сподели, че се старае с успехите си да вдъхновява децата да се занимават със спорт. Ремзи Осман потвърди, че паричната премия ще се използва за подготовка за участие в престижно състезание – държавното първенство на Казахстан, за което е получил специална покана, в първите месеци на Новата година.

Ремзи Осман получи и рекламни материали на Община Разград за 2024 г. Шампионът също направи подарък на градоначалника – анцуг с логото на СКБ “Лютфи Ахмедов“, чийто изпълнителен директор е той.

В срещата, на която бе връчена премията на Ремзи Реджеб, участва и специалистът „Спорт“ в Община Разград Златина Георгиева.

/e-Razgrad/

Hits: 128

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.