Младежкият Общински съвет – Разград започна работа с тържествена сесия

С тържествена сесия стартира Младежкият Общински съвет – Разград.

Гости на заседанието бяха председателят на ОбС Стоян Ненчев и зам.-кметът Милена Орешкова, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Пред активните млади хора Стоян Ненчев представи основните принципи и структуриране на местното самоуправление в България. Според него ангажиментът на младите хора в структура като Общинския Младежки съвет е подготовка за участие в бъдещото управление на общината.

Милена Орешкова също поздрави младежите за активността и изрази ангажираността на местната управа към подобни инициативи. „Това е възможност да се докажете, да покажете лидерски качества“, допълни още тя.

В началото на тържественото заседание председателите на двата Общински съвета -Стоян Ненчев и Николай Пенчев подписаха Споразумение за сътрудничество и координиране работата на младежкия съвет. Младежкият общински съвет се състои от 42 души – по трима от 14 училища. Най-малките са петокласници, а най-големите – дванадесетокласници. Според приетия устав те ще заседават поне веднъж месечно.

Сред целите на инициативата е младите хора да генерират идеи за развитието на Разград, да се ангажират в обществения живот, да добиват и организационен опит в работа с различни институции.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.