„Лудогорец“ под карантина до понеделник, мачът с „Арда“ е отложен

Двубоят на “Лудогорец” с “Арда” беше отложен от съображения за сигурност, свързани с разпространението на коронавируса, съобщи в сайта си Българският футболен съюз.

Шампионите трябваше да гостуват в Кърджали в неделя, но мачът е насрочен за 18 март.

В основата на решението е препоръка на свикания специален щаб и се основава на пътуването на “Лудогорец” до Милано за двубоя с “Интер”.

“Предвид гостуването на “Лудогорец” в Милано – град, граничещ с карантинна зона и установени заболели от коронавирус, и с цел запазване на здравето на всички участници в организацията на футболно състезание и изчакване на резултат от пробите, взети от състезателите и щаба на “Лудогорец”, срещата от 23-ти кръг на Първа лига между отборите на “Арда” и “Лудогорец” ще се играе на 18.03 от 18.00 часа, вместо на 01.03 от 16.45 ч.”, пише в съобщението на БФС.

По-рано председателят на щаб и директор на ВМА Венцислав Мутафчийски обясни, че при връщането си делегацията на отбора от Разград е минала тестове, а в понеделник предстоят нови.

В момента футболистите на “Лудогорец” са в базата на БФС в Бояна, а служителите на футболния съюз са разпуснати до 4 март.

Ако резултатите от втория тест са отрицателни, се очаква шампионите да изиграят по програма мача си с “Левски” от четвъртфиналите за Купата на България, Двубоят е насрочен за 5 март.

Dnevnik.bg

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.