Мирослав ГРЪНЧАРОВ: Амбициозен съм, силен съм, искам и с подкрепата на хората до мен ще стана кмет, за да получи Разград това, което заслужава

КОАЛИЦИЯ „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ ПРЕДСТАВИ ДНЕС КАНДИДАТА СИ ЗА КМЕТ НА СТОЛИЦАТА НА ЛУДОГОРИЕТО НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ МЕСТНИ ИЗБОРИ

Настоящият зам.-кмет Мирослав Грънчаров е кандидатът за кмет на община Разград от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ на предстоящите местни избори.

Това обявиха днес в прессклуба на БТА областните координатори на „Демократи за силна България“ Митко Ханчев, на „Продължаваме промяната“ Петя Цанкова и на „Да, България“ Огнян Обрешков.

„Влизаме в предизборната надпревара от позицията на първа политическа сила в община Разград. На парламентарните избори само пред няколко месеца коалицията „ПП-ДБ“ постигна изключително добри резултати тук – от 1000 до няколко хиляди гласа по-високи от основните ни опоненти, което пък ни мотивира и задължава да надградим резултатите, да предложим на нашите съграждани силни идеи и решения и кандидати, които да ги осъществят“, обяви Митко Ханчев.

По думите му, Мирослав Грънчаров е не просто администратор и изпълнител , а човек с идеи, но и с възможности и енергия. Заради което той заслужава доверието да бъде кандидат на коалицията „ПП-ДБ“ и с убеждението, че той ще е успешен кандидат.

Ханчев акцентира и върху потенциала и сериозните резултати, постигнати от Мирослав Грънчаров досега като зам.-кмет. Но от него се очаква като кмет да направи така, че всички общински служби, звена и служители да работят много по-ефективно, открито, резултатно за гражданите и във взаимодействие с гражданите, които са техни работодатели.

„За един кмет е важно първо да бъде визионер, а след това чиновник и администратор. Такъв човек предлагаме ние – той има идеи, но през последните 4 години доби и административен опит, като при това администрацията не го направи бездушен и мързелив. Сега има готовност от първия си ден като кмет, вече от една нова позиция и с далеч по-големи възможности, да се заеме с проблемите на общината“, посочи М. Ханчев още един мотив в подкрепа на кандидатурата на Мирослав Грънчаров от „ПП-ДБ“.

Петя Цанкова потвърди единодушното решението на коалицията да застане зад Мирослав Грънчаров в надпреварата за кмет на Разград на предстоящите избори. Защото „виждаме в него една алтернатива за всички граждани, които до момента не са намирали в лицето на  досега управляващите човек, който да защитава техните интереси“. Според Петя Цанкова с кмет Мирослав Грънчаров това най-сетне ще бъде постижимо.

Огнян Обрешков представи кандидата на „ПП-ДБ“ за кмет на Разград като човек с богат опит – като зам.-кмет, като предприемач и като човек, активно участвал в политическия живот на общината в последните две и десетилетия. Сред мотивите за подкрепа Обрешков посочи още, че „в последните четири години като зам.-кмет в една изключително сложна управленска конфигурация на Община Разград Мирослав Грънчаров не влезе в костюма на чиновник, активно търсеше мнението на гражданите и беше мотора за реализацията на много положителните проекти, случили се през изтичащия мандат.“

„За някой да се кандидатира за кмет на Разград може да е въпрос на чест, въпрос на оцеляване или емоция. Аз обаче съм здраво стъпил на земята и знам защо искам да управлявам тази община. За четири години забелязах неща, които могат да бъдат променени с не много усилия, за да започне да работи администрацията в полза на гражданите. Забелязах неща, които са приоритетни, но не се случват. Заставам пред хората в Разград и общината със самочувствието на човек, който знае какво ще прави още в първия ден, след като бъде избран за кмет“, заяви днес Мирослав Грънчаров.

Според него в общинската администрация има отдели, които не си кореспондират, въпреки че отговарят за едни и същи политики, а това пречи на добрата работа. Да ги реформира, да размести отделите и да ги да ги накара да работят заедно ще бъде едно от първите неща, които ще направи Грънчаров, ако бъде избран за кмет. Като това не означава съкращаване на хора или увеличаване на щата.

Равнопоставеността на всички квартали, включително новия квартал в лозята, който се оформи като неформална жилищна част и досега винаги е бил наближен, е друг приоритет в програмата на кандидата за кмет на столицата на Лудогорието.

Мирослав Грънчаров обещава да изгради нещо, което няма в Община Разград – Инспекторат. Инспекторите в него ще търсят проблемите, ще ги представят на  администрацията и ще търсят след това сметка дали са решени. След четири години в местната власт Грънчаров е установил, че гражданин, влязъл за някаква услуга в Общината, става пациент, въпреки че трябва да бъде началник на тези, които го обслужват

„В администрацията, ръководена от мен, ще има консултативни съвети от доказани експерти и общественици – без значение от коя политическа сила са и ще се вслушаме тяхното мнение, за да сме сигурни, че взимаме правилното решение за доброто на всички“, обяви Мирослав Грънчаров. И отчете, че като зам.-кмет е изпълнил  80% от поетите преди четири години ангажименти в управленската си програма. Надява се има възможност да стигне до горещия кметски стол, който определя като „най-силния инструмент, с който може да бъдеш полезен на хората в общината“, за да може да управлява все повече и повече политики в услуга на гражданите.

„Амбициозен съм, силен съм, знам какво мога, искам и с подкрепата на хората до мен ще стана кмет, за да получи Разград това, което заслужава“, декларира Мирослав Грънчаров

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ има и обща листа от 33-ма кандидати за общински съветници както и кандидати за кметове в населените места в община Разград. Очакванията са техните общинските съветници да бъдат 13 в местния парламент след изборите. Водач на листата е Мирослав Грънчаров.

„Те са всички сфери на живота, млади хора с име и позиции, с безспорни постижения в своята област. Партийното представителство сме само участниците в тази пресконференция. Листата е максимално отворена към това, което наричаме гражданско общество, местна общност. Защото такъв е моделът на модерната европейска регионална политика.

В предстоящата кампания няма да хабим енергия за дребнави боричкания, ще се постараем да обсъдим с всички нашите идеи и цели, да се запознаем с идеите и исканията на нашите съграждани, за да сме готови веднага след изборите да управляваме общината от тяхно име и в тяхна полза“, обяви Митко Ханчев.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.