Лудогорието се представя в Китай

Деян Димитров проведе работна среща с проф. д-р Ирена Илиева – директор на Института за държавата и правото при Българската академия на науките , съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Тя информира областния управител, че БАН е в отлични партньорски отношения с Института за европейски изследвания към Китайската академия за обществени науки и изпълняват съвместни евроазиатски проекти за свързаност. Д. Димитров и проф. Илиева се обединиха около идеята Разградска област да бъде представена в кратък инвестиционен профил, преведен на китайски език на потенциални инвеститори от азиатската държава.

Ирена Илиева се ангажира да бъдат поканени представители на областта в планираната за ноември Международна конференция в София по случай 10-годишнината на инициативата „16+1“  за сътрудничество с Китай.

В срещата участваха и зам.-кметът на Разград Мирослав Грънчаров, доц. д-р Цветан Димитров – координатор на Регионален академичен център – Разград и Юлиян Данаилов – директор на Областния информационен център, като с тях бяха обсъдени  важни за областта теми, като възможности за разкриване на нови специалности във Филиала на Русенския университет в Разград, работа по съвместни проекти и други.

/e-Razgrad/

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.