„Лудогорец“ победи „Локомотив“ – Пловдив в последната минута

 

„Лудогорец“ постигна драматична победа с 1:0 над „Локо“ (Пд) в мач от 14-ия кръг на efbet Лига. Така шампионите водят убедително на върха в класирането преди паузата в шампионата заради световните квалификации. Гомис си отбеляза автогол в 90-та минута след удар на Бернард Текпетей. „Лудогорец“ имаше тотално превъзходство през целия мач, но липса на шанс в завършващата фаза едва не провали тима.

През първата част домакините така и не успяваха да намерят празните пространства зад защитната линия на “смърфовете”, които се бяха затворили в своята половина. Второто полувреме обаче стартира доста по-добре за Орлите, които след час игра получиха дузпа за нарушение срещу Текпетей. Пиерос Сотириу застана зад бялата точка, но топката се удари в двете странични греди и не влезе във вратата.

В самия край на срещата бе отсъдена втора дузпа за домакините, но след преглед с ВАР Драгомир Драганов промени решението си и до наказателен удар не се стигна. В последните секунди обаче Кристиан Гомис имаше нещастието да си отбележи автогол и да донесе победата на своя противник. Дълбоко в добавеното време Мартин Паскалев от гостите получи втори жълт картон, след като влезе в разпра с Ихинио Марин.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.