„Лудогорец“ отново на върха след 2:0 над „ЦСКА 1948“

„Лудогорец+ бързо си върна върха в Първа лига, след като постигна победа с 2:0 над „ЦСКА 1948“.

Точни за Орлите“ бяха Аслак Фон Витри и Якуб Пьотровски, а много силен мач за тима изигра и Тодор Неделев, отчел се с асистенция за поредното попадeние на поляка. Така разградчани се изравниха на първото място с „Черно море“ с 51 точки, но са с по-добри показатели от варненци в преките срещи, докато ЦСКА е трети с 3 точки назад.

Треньорът на шампионите Георги Дерменджиев заложи от първата минута на Тодор Неделев. Както е известно, плеймейкърът, вкарал два гола на „ЦСКА 1948“ за Купата на България, напусна контузен мача преди дни.

„Лудогорец“ поведе в 42-та минута. Аслак Фон Витри обърна наляво към Руан, той финтира Райън Бидунга и центрира към връхлитащия норвежец, който с глава не остави шансове на вратаря Петър Маринов – 1:0.

Домакините можеха да вкарат втори гол още в първата минута на втората част. Текпетей подаде отличен пас за Якуб Пьотрвоски, който изпревари стража на „ЦСКА 1948“ и би, но по чудо – над вратата. После пък Рик направи един от традиционните си пробиви и стреля, като този път вратарят спаси. При последвалия корнер обаче интригата в срещата почти приключи. Тодор Неделев центрира чудесно към Якуб Пьотровски, който с глава не остави шансове на Маринов – 2:0.

/e-Razgrad/

Снимка: Ludogorets.com

Hits: 27

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.