“Лудогорец” иска търпение, докато реформите в клуба вървят под пълна пара

Необходими са малко търпение и разбиране за процесите в “Лудогорец”. Това заяви изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев при заминаването за мача с “Будучност” в квалификациите на Шампионската лига.

По думите му в момента “с пълна пара продължава реформата на всички нива в “Лудогорец”. Той обяви, че се обновява отборът, а отделно се увеща и влиянието на пандемията от коронавируса COVID-19.

“Прекалено рано е да кажем дали “Лудогорец” напипва своя ритъм. Все още не сме достигнали нивото, което феновете искат да виждат. В отбора се случват доста процеси. Отсъстват важни футболисти, за сметка на това има много нови момчета, които очакваме, че ще бъдат новата генерация евробойци и които ще водят “Лудогорец” там, където му е мястото. При всички случаи в момента сме в изключително труден период, но той беше неизбежен”, заяви Петричев.

Преди дни и треньорът Павел Върба заговори за обновяването на отбора. След три поредни загуби във всички турнири шампионите стигнаха до 3:0 срещу “Славия” и вече гледат към Европа.

“Всяко начало е трудно. Никога не сме провеждали подготовка по този начин. Доста проблеми ни се струпаха на главата, но вярвам в силите на треньорския щаб и футболистите и ще се завърнем с победа. Имаме високи цели и трябва да ги постигаме”, каза Петричев, според когото съперникът е корав отбор и не бива да се подценява.

Предизвикателството пред “Лудогорец” е свързано с промените в евротурнирите, предизвикани от коронавируса. Победителят в квалификациите се определя само в един мач и е въпрос на късмет кой отбор ще е домакин. В случая в сряда българският първенец гостува на “Будучност”. При успех отборът ще приеме датския “Мидтиланд”.

“Тръгваме с нагласата да постигнем резултат, който да ни позволи следващата седмица отново да имаме мач за Шампионска лига. Мисля, че ще го постигнем. Вярвам в играчите си. Ще подходим с уважение към съперника ни, но целите ни са ясни и ще ги преследваме до край. Когато всичко се решава в един мач, не трябва да се подценява никой отбор”, каза Върба.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.