Криминалисти от Разград разкриха два лъжливи разказа за грабежи

Криминалисти от Разград са разкрили през май два лъжливи разказа за грабежи, съобщи днес на редовния месечен брифинг зам.-директорът на ОД на МВР комисар Константин Костов.

В първия случай жена, живееща на семейни начала с мъж в село Бели Лом, на 25 май потърсила медицинска помощ в Попово и там на лекарите разказала, че е бита, мушкана с нож и ограбена късно вечерта на 23 май от непознати мъже в пространството между блоковете 1 и 2 на разградския квартал „Орел“. След като я били с юмруци по лицето и й нанесли три прободни рани в бедрото, нападателите я повалили на земята и отмъкнали трийсетте лева, които тя имала в себе си.

Отърсила се от уплахата, жената, родом от Велико-Търновското село Върбица, се прибрала при мъжа си в Бели Лом. Здравословното й състояние обаче се вложило и се наложило да потърси лекарска помощ.

„Не съобщихме тогава случая, за да не достигне информация до евентуалните нападатели и да можем спокойно да разпитаме близки и познати на жената“, каза днес комисар Костов. В крайна сметка криминалистите стигнали до признание на жената, че излъгала, че била бита от мъжа с който живее, защото се страхувала от него. А повод са побоя бил поредният семеен скандал.

Не се оказал грабеж и разказът на участник в масово сбиване в разградско заведение. Тогава от врата на единия от участниците в мелето /общо 12 души/ изчезнал златен ланец, тежък 34 грама. Разпитите на свидетели и участници в сбиването между две групи, както и записите от видеокамери доказали, че по време на боя ланецът паднал на пода и… бил откраднат. Открит е в Търговище, където бил препродаден.

През май криминалните престъпления в Разградско са били общо 90. От тях 7 са против личността, 24 срещу собствеността, а 29 са общоопасните престъпления. За две от тях, които благодарение на криминалистите не се оказаха грабежи,  стана дума в текста по-горе.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.