Кметът Добрин Добрев подписа с регионалния министър Виолета Коритарова още три споразумения за финансиране на общински проекти

Кметът на Разград Добрин Добрев днес подписа с министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова 3 споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти на обща стойност 4 352 858.41 лв. без ДДС, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Проектът за ремонт на пътя от жп прелеза от Разград към Дянково, покрай сметището до жп прелеза към Ясеновец е на стойност 2 429 452 лв. без ДДС. Средствата са за: проектиране, авторски надзор, строителен надзор и строително-ремонтни работи по трикилометровата отсечка от общинския път.

С възстановяване на пътна инфраструктура е свързан и вторият проект – за реконструкция на ул. “Странджа” в Разгради прилежащите кръстовища- трети участък.  Стойността е проекта е 1 048 407лв. без ДДС. Това е последният неремонтиран участък от улицата: от кръстовището с бул. „Априлско въстание“ с дължината му е 648 м.

Регионалното министерство отпуска средства и за изпълнение на инвестиционен проект в работна фаза за реконструкция на съществуващата пречиствателна станция за отпадъчни води в Разград. Предвидените средства са 875 000 лева без ДДС, те са за проектиране, авторски и строителен надзор. Въз основа на проекта ще се търси източник за финансиране на строително-ремонтни работи. Пречиствателната станция е в експлоатация от 1974 г. и не осигурява непрекъснато и надеждно пречистване на отпадъчните води.

От пресслужбата на местната администрация припомнят, че общо седемте проекта на Община Разград, включени в Закона за държавния бюджет за 2024 г.са на обща стойност 43 389 600 лв. В края на март бе отпуснато финансиране по първия от тях – за ремонт на общински път Разград – Благоево /до граница с община Попово в размер 1 012 800 лева.

Останалите три са за ремонт и доизграждане коритото на река Бели Лом в регулацията на гр. Разград”; продължаване на ул. „Дунав“ от ул. „Свети Климент“ до кръстовището на бул. „България“ и бул. “Априлско въстание“ и изграждане на ул. „Дунав“ в участъка от ул. „Паркова“ до ул. „Свети Климент“.

/e-Razgrad/

Hits: 153

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.