Кметът Добрин Добрев – част от националната делегация в Европейския комитет на регионите

Кметът на Разград Добрин Добрев участва в заседание на Управителния и Контролния съвет на Националното сдружение на общините в България. На него той бе избран за един от тримата представители на българските местни власти в Европейския комитет на регионите, съобщиха от местната администрация.

В началото на заседанието членовете на ръководството на кметското сдружение  обсъдиха с министъра на труда и социалната политика Ивайло Иванов актуални въпроси от социалната сфера, пряко свързани с дейността на общините. За продължаване на процедурата „Грижа в дома“ и за обезпечаването на допълнителни средства за удължаване срока на програмата „Топъл обяд“ ще бъдат осигурени средства, увери министър Иванов. Кметовете и министърът коментираха напредъка по процедурата за извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане за обновяване на съществуващите домове за стари хора, както и напредъка по подготовката на Националната карта на социалните услуги.

В рамките на заседанието, членовете на УС на НСОРБ обсъдиха пакет от предложения, касаещи подходящо регулиране на трудовите правоотношения на изборните лица в местната власт, както и гарантиране на източниците за финансиране на възнагражденията на общинските съветници.

УС на НСОРБ прие пакет от мерки, с които екипът на Сдружението ще оказва подкрепа на общините по осъществяването на реформата в определянето на такса „Битови отпадъци“. Взето бе решение проблемът, свързан с цялостната реформа в сферата на отпадъците, да бъде поставен на ниво правителство и парламент.

Приети бяха позиции и становища на НСОРБ по Законопроекта за въвеждане на еврото и обсъжданите промени в Закона за автомобилните превози, както и по проекта на Наредба за условията и реда за разплащания с публични средства.

Обновени бяха съставите на международните делегации на НСОРБ и бяха актуализирани представителите на Сдружението в Комитети за наблюдение и национални и междуведомствени кондултативни органи. Кметът на Разград Добрин Добрев заедно с колегата си от Бургас Димитър Николов и председателя на Постоянната комисия  по международно сътрудничество и туризъм, европейски програми и проекти в Столичния общински съвет Цветелина Симеонова Заркин бяха определени за част от националната делегация в Европейския комитет на регионите.

/e-Razgrad/

Hits: 183

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.