Капанският ансамбъл започна 55-я си творчески сезон

ГОДИШНИНАТА ЩЕ БЪДЕ ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗАНА СЪС СПЕЦИАЛЕН ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ И РЕДИЦА СЪПЪТСТВАЩИ СЪБИТИЯ

Днес формациите в Капанския ансамбъл: хор, оркестър и танцов състав започнаха при стриктно спазване на мерките против разпространението на COVID-19 репетиции в началото на новия творчески сезон – 55-ти в дългата и богата биография на състава.

Годишнината от създаването на една от визитните картички на Разград ще бъде тържествено отбелязана идното лято със специален празничен концерт и редица съпътстващи събития.

В спектакъла ще си дадат среща първите стъпки на сцената в далечната 1966 г., най-доброто, показвано пред публика у нас и по света през годините, образци от оригинален и модерен прочит на фолклора и – разбира се, най-новите произведения в репертоара, които ще се работят през настоящия сезон.

Тържествата за 55-годишнината на Капанския ансамбъл ще включват още и ретроспективна фотоизложба, научна конференция, образователни концерти и творчески работилници за деца, с участието и на останалите формации в състава – Детският танцов ансамбъл „Лудогорче“ и Средношколската танцова формация „Лудогорска младост“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.