Звънецът удари за 10 334 ученици

„Ден като днешния оставя трепет в сърцата на всеки от нас. Този трепет с желание за знания, за общуване със съучениците, ще остави траен спомен в душите на вашите деца и нашите ученици“,  каза в приветствието си към децата, колегите и родителите директорката на ОУ „Иван С. Тургенев“ Милена Орешкова на тържеството за отриването на новата учебна година.

Прагът на иновативното училище днес прекрачиха 333 деца, първокласниците са 52-ма. На тях Милена Орешкова пожела дръзновение и постоянство в усвояването на знанията и от името на учителите им обеща да им предоставят най-добрите условия и качество това да се случва. И за първолаците, и за по-големите пожеланието бе за здраве, повече шестици, творчески предизвикателства и да представят себе си и училището на състезания, конкурси и олимпиади достойно, както винаги досега.

Зам.-кметът Полина Иванова бе гост на откриването на новата учебна година в разградското училище. „Отлични постижения в страната на знанието пожелавам на малчуганите, които днес прекрачват прага на довия си дом – училището. Ползотворна да е учебната година и за по-големите. Нека с увереност и целеустременост се справят с предизвикателствата, които ще им помогнат да сбъднат житейските си мечти. А на учителите – да бъдат здрави и все така всеотдайни професионалисти в реализирането на благородната си мисия да подготвят за живота бъдещето на Разград и България“, пожела в поздравителния си адрес кметът Денчо Бояджиев, прочетен от зам.-кмета Полина Иванова.

Поздравителен адрес и цветя от името на областния управител Драгомир Златев поднесе главният секретар Михаил Тодоров. Поздравителен адрес към децата и колектива на училището имаше и от Регионалното управление на образованието.

В Разградска област училищният звънец удари за 10 334 ученици. За първи път прага на класните стаи прекрачиха 859 първокласници, със 77 по-малко от миналата учебна година, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков. С връстниците в България ще бъдат и 40 украински деца в различни класове.

Според Ангел Петков всички образователни институции в региона са подготвени за новата учебна година – и финансово, и кадрово. Началникът та РУО се надява да няма проблеми през зимата и газова ваканция, защото с изключение на учебните завединия в Цар Калоян, Осенец и в две села в Исперихско, които са на дърва, всички други се отопляват с газ.

Ремонтите навсякъде са приключени. Единствено учениците от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и земеделие в Лозница до края на календарната година ще учат в СУ „Христо Ботев“.

Основната задача пред екипа на Регионалното управление на образованието през новата учебна година е подобряване на качеството на образователния процес и повишаване на резултатите от националното външно оценяване и държавните зрелостни изпити.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.