Започнаха ремонтите на улици в населени места в община Разград

Започнаха текущи ремонти на улици в населени места в община Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Те са част от обществена поръчка за това и включва 18 села: Балкански, сБлагоево, Гецово, Дряновец, Дянково, Киченица, Мортагоново, Осенец, Островче, Побит камък, Пороище, Просторно, Радинград, Раковски, Стражец, Топчии, Ушинци и Ясеновец. Ремонтните се правят след предварителни уточнения с местните кметства, като ремонтът се извършва до предвидената за съответното село стойност. За част от улиците е предвидено цялостно асфалтиране, за други – частични кърпежи, а за някои участъци – полагане на трошено-каменна настилка.

В две от селата ремонтите вече приключиха – Ясеновец и Дянково. Днес работниците от фирмата, спечелила обществената поръчка, работят в Осенец.

По първата част от обществената поръчка, соята бе обявена през юли тази година, бяха извършени ремонти на 10 места в Разград, сред които: асфалтиране на паркинги, улици и междублокови пространства в жк „Орел“, асфалтиране на паркинга до спортна зала „Абритус“, асфалтиране на участъка от бул. „Бели Лом“ от паркинга на блок „Чайка“ до кръстовището с ул. „Н.Икономов“, ремонти на тротоари в жк „Орел“ и други.

Стойността на обществената поръчка е над 800 000 лв., средствата са от общинския бюджет.

/e-Razgrad/

Hits: 48

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.