Дeян Димитров ще представи Разградска област в Гюргево

Областният управител д-р Деян Димитров ще представи област Разград на първото присъствено заседание за 2022 г. на Българо-румънската земеделската камара към Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Русе-Гюргево.

Това бе договорено на работна среща в крайдунавския град с областния управител на Русе Анатоли Станев и изпълнителния директор на асоциацията Лили Ганчева, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Заседанието на Българо-румънската земеделска камара ще е в Гюргево и ако епидемичната обстановка не се усложни, ще се проведе в края на февруари. Участието на д-р Димитров във форума ще е своеобразна първа крачка към възстановяване на членството на област Разград в „Еврорегион Данубиус“. Областта е приета в организацията през 2010 г. и членува в нея до 2015 г.

Областният управител Деян Димитров е убеден, че това партньорство може да бъде много полезно за бизнеса в региона и особено за развитието на туризма. Очакванията са още през лятото на тази година да се привлекат повече посетители от северната ни съседка в тези две области, като фокусът ще бъде поставен върху възможностите за комбиниране на различни видове туризъм – предимно исторически, културен, винен и селски. Двамата областни управители се обединиха около тезата, че трябва да се работи по създаването на регионална туристическа стратегия, която да не е фокусирана само върху една отделна област. Всичко това ще се осъществи и с помощта на Асоциация „Еврорегион Данубиус“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.