До края на седмицата на прицел всички на пътя, от 7 февруари – камиони и автобуси

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението стартира днес на територията на ОД на МВР – Разград. Ще  започне 19:00 часа и ще продължи да  21:00 часа на 6 февруари. Пътните полицаи ще работят за подобряване на пътнотранспортната обстановка и за ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи в Лудогорието.

През първия месец на годината пътно-транспортната обстановка в страната се влошава. Общо са загинали 33 участници в движението, като 25 (76 %) от тях – в тежки катастрофи извън населените места.

В Разградско тежките катастрофи са с  4 (67 %) повече, на ранените при тях – с 9 (150 %) в сравнение с миналата година, като 50 % от тежките катастрофи с 67 % от ранените са възникнали извън населените места.

Пътните полицаи ще проверяват за правоспособност на шофьорите, спазване на скоростните режими, управление на неизправни превозни средства, както и за спазване на пътните знаци и маркировка.

От 7 февруари започва полицейска операция “Товарни автомобили и автобуси”. От ръководството на ROADPOL отчитат факта, че голяма част от тежките катастрофи в Европа са причинени от водачите на автобуси и товарни автомобили.

Основните причини за тези пътни инциденти са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварване на автомобилите.

Проверките по линия на ROADPOL ще продължат до 13 февруари включително.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.