Деца от Украйна ще тренират в „Лудогорец“ и в глутницата на “Вълци”-те

Деца от Украйна посетиха базата на „Лудогорец“ и се срещнаха със сънародника им Игор Пластун преди тренировката в сряда сутрин, съобщиха от клуба.

Близо 20 момчета и момичета заедно с майките и бабите си бяха подслонени в Разград, бягайки от военните действия в Одеса. Украинците са настанени в хотел, като местни бизнесмени им осигуряват всичко необходимо. Днес малчуганите разгледаха с интерес тренировъчния център на десеткратния шампион и получиха подаръци. По-късно присъстваха на тренировката на представителния тим. „Лудогорец“ покани две от момчетата, които тренират в школите на одеските „Черноморец“ и „Атлетик“, да се включат в заниманията на връстниците си в детско-юношеската академия на Орлите. Клубът се ангажира да съдейства и на останалите деца да практикуват любимите си спортове в Разград. „Лудогорец“ имаше и друга изненада за децата и техните родители. Клубът покани всички тях на неделния домакински мач с „Левски“.

Малко след това във фесбук страницата си “Вълци-Разград”  съобщиха благата вест, че универсалният език на баскетбола ги е събрал с децата, пристигнали от Украйна, с които да играят баскетбол заедно. За сега децата са пет: от 11 до 16 години, но вероятно ще станат и повече. “Това е нашият начин да им помогнем да се чувстват по-добре тук. Благодарим на състезателите ни, които дариха маратонки!”, написа треньорът Пенко Велчев.

/e-Razgrad/

 

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.