Две полицейски операции за джигити по улиците на селата в Разградско

Специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата в малките населени места се провежда от 14.00 часа на 28 юли до 14.00 часа на 31 юли на територията на ОД на МВР-Разград. Вторият й етап е насрочен от 8.00 часа на 3 август до 8.00 часа на 4 август.

Не малка част от нарушенията на разпоредбите на ЗДвП от страна на шофьорите се извършват в малките населени места и създават предпоставки за възникване на катастрофи. Разпоредената полицейска акция цели засилен контрол за подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Освен за спазване на скоростните режими, водачите ще бъдат проверявани за поведението им спрямо пешеходците на пътя, за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, отнемане на предимство, неплатени глоби по ЗДвП.  Пунктовете ще обхващат местата за контрол на скоростта, вход и изход към населеното място, както и местата около питейни заведения, туристически комплекси и др.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Две полицейски операции за джигити по улиците на селата в Разградско”

  1. А в Разград, кога ще видим такива акции? Не е тайна, че бул. Априлско въстание се ползва, като състезателна писта за организиране на т. н. гонки през ноща. Полицайте дремят, като мисирки, или прибират такси от състезателите!?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.