Граждански протест затваря утре пътя Разград-Търговище на кръговото до Трапище

Граждански протест ще затвори утре пътя Разград-Търговище, съобщиха от ОД на МВР. Кръговото кръстовище на село Трапище ще бъде блокирано за движение между 11.00 и 12.00 часа в съботния ден.

По този повод от пресцентъра на областната администрация разпространиха следното съобщение:

„Във връзка с обявения за утре на кръговото кръстовище до с. Трапище граждански протест областният управител Иван Борисов уточнява, че не е в него причината за забавянето на спешния временен ремонт на участъка републикански път II-51 Дралфа – Чудомир – Лозница – републикански път I-2 Русе – Варна.

По искане на Борисов Министерски съвет отпусна необходимите за този спешен ремонт  317 269-20 лв. с ДДС. Не е стартирала обаче процедурата по пряко финансиране от АПИ. Областният управител е изпратил официално писмено запитване до МРРБ какви са причините за забавянето. Очаква се отговорът на ведомството.

„Ще направя всичко възможно в рамките на правомощията си този ремонт да бъде извършен, защото лично се убедих, че въпросния път е в лошо състояние. Още повече, той е от изключително значение за местните хора, за социалното и икономическо развитие на района“, заяви областният управител.“

/e-Razgrad

Hits: 0

One Reply to “Граждански протест затваря утре пътя Разград-Търговище на кръговото до Трапище”

  1. По този път карат предимно тирове и случайно или не, не е включен в тол системата! Защо областния управител лъже!
    С пари от винетките ще се ремонтира път, да могат тировете да си карат без пари!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.