Разград може да се побратими с град в Сърбия

Посланикът на западната ни съседка Желко Йович се срещна с кмета Денчо Бояджиев и председателя на ОбС Стоян Ненчев

Кметът на Разград Денчо Бояджиев и Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев се срещнаха днес с Посланика на Република Сърбия Н.Пр. Желко Йович, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Двамата представиха на дипломата Община Разград по отношение на икономическото и културното й развитие. Тримата обсъдиха и епидемичната обстановка в двете съседни държави, ограниченията, които се налагат заради разпространението на COVID-19 и темповете на ваксинация.

Н.Пр. Желко Йович сподели своите чудесни впечатления от спортната инфраструктура на региона, визирайки стадион „Хювефарма Арена“. Той допълни, че през последните години Сърбия инвестира в развитие на спорта и спортната инфраструктура като една от възможностите да се осигури развитие на младите хора и да останат те да живеят в родната си страна.

Посланикът на Сърбия заяви своята готовност да съдейства за реализация на общи инициативи, най-вече по отношение  на бизнеса и на младежките дейности.

Сърбия е сред малкото балкански държави, в които нямаме град-побратим, а има сфери, в които можем да си сътрудничим – заяви кметът Денчо Бояджиев. Н.Пр. Желко Йович пое ангажимент да обмисли кой регион в Сърбия със сходни характеристики може да се побратими с Разград.

Кметът Денчо Бояджиев и Н.Пр. Желко Йович си размениха протоколни подаръци, като дипломатът получи плакет с един от символите на Разград – Момина чешма.

/e-Razgrad/

Hits: 0

2 Replies to “Разград може да се побратими с град в Сърбия”

  1. Сега ще се побратимяваме с тия,които докараха България до първата и вора национална катастрофа,че и до третата.Най доброто побратимяване щеше да бъде,ако Лудогорец беше бил.

  2. Дошъл да гледа мача и го писали служебно мероприятие!!!
    Има ли впечатление от дупките из разградските улици?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.