В понеделник започва нов етап от проекта за подмяна на водопроводи в Доброшката махала

В понеделник, 18 септември, започва етап 2 от изпълнението на проекта за реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на Разград, съобщават от пресслужбата на местната администрация.

Участъкът в т.нар. Доброшка махала, където водопроводите не бяха подменяни от 50 години и загубите на вода надминаваха 70%, бе разделен на 5 етапа. Досега са подменени водопроводите в етапи 3, 4 и 5. В етап 2 са включени улиците: „Люлбургас” – от №13а до края на улицата,  „Щип”, „Костур”, „Кресна”, „Бабуна” – от №38 до №65,  „Дойран”, „Кратово”, „Перистър” – от №30 до 37б.

Към момента, докато се подменят водопроводите, улиците няма да бъдат затваряни, но движението по тях ще е затруднено. Живеещите на тези улици ще бъдат информирани със залепени на вратите уведомления, че започват изкопни работи по конкретната улица, преди това представител на „Водоснабдяване-Дунав” и проектант ще минат за уточнение  на местоположението на водомерната шахта и осигуряване на достъп до нея. На сайта на Община Разград и в местните медии ще се публикува информация предния ден за временно спиране на водата при подвързването на новите водопроводи.

Пак от понеделник започва поетапно асфалтиране на улиците по етап 3, 4 и 5, където настилката все още не е възстановена:  „Охрид”, участък от „Странджа”, „Поборническа”, „Криволак”, „Родопи”, „Люлбургас” – от началото до хотел „Акцент”, „Петрова нива”, „Чаталджа”, „Иглика”, „Руен”, „Китка”, „Прилеп”.

От Общината припомнят, финансирането по проекта е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, отпуснатите на Община Разград 2 652 569 лв. са 50% от необходимите средства за целия проект. Трасето по проект е 12 км водопроводи заедно с още около 10 км сградни отклонения за близо 500 адреса.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.