Бъдещи първолаци за пръв път бяха училището, в  което ги очакват наесен

Навръх Деня на Разград в ОУ „Никола Икономов“ имаше вълнуващ празник за децата от последна група в детските градини.

Специален гост на празника бе зам.-кметът на Разград Хабибе Расим, бивш възпитаник на училището, която заедно с директора Димитър Петров приветства децата и им пожела здраве, много положителни емоции и шестици в бележниците – за радост на мама и тати.

От своя страна Димитър Петров разясни на родителите процедурата за кандидатстване за прием в училището, което тази година за пръв път ще бъде в електронна среда, и изрази надежда, че на 15 септември отново ще бъдат заедно.

Бъдещите първокласници имаха възможност да опознаят новия си дом на знанието и науката, който ще прекрачат наесен с неувереност и очакване. Малчуганите разгледаха класните стаи, а в учебните кабинети танцуваха, твориха, показаха колко много знаят и колко още им предстои да научат.

За да добият представа за необятния свят на своето бъдеще, децата влязоха в шест тематични ателиета, в които трориха, танцуваха, решаваха ребуси, наставлявани от приказни герои, наблюдаваха вулкани и производство на електричество, хапнаха и спортуваха.

Намериха нови приятелства в училищната общност, запознаха се с училищното ръководство и новите си учители, показаха готовност да се присъединят към голямото семейство на ОУ „Никола Икономов“, в което ще учат, общуват и ще поемат отговорности с подкрепа и обич.

Още снимки вижте ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.