Ученически конкурс за бележити личности от Разград

Регионалният исторически музей в Разград организира ученически конкурс за есе, стихотворение, рисунка и мултимедиен проект на тема „Бележити личности от Разград” с надслов „И ний сме дали нещо на света“.

Творческата надпревара е за личности, свързани с обществено-политическия, културен и стопански живот на града. Посветена е на 145-годишнината от Освобождението на Разград с подкрепата и съдействието на Община Разград и „Биовет – клон Разград“ АД.

Премиерното издание на конкурса е за есе, стихотворение, рисунка и мултимедиен проект на ученици от училищата от Разградска община. Участниците ще се съревновават само с един проект в три възрастови групи: I-IV клас; V-VII клас; VIII- XII клас.

Есето не трябва да превишава три печатни страници, стихотворението не бива да е по-дълго от една машинописна страница – формат А4, за рисунката може да се използва свободно избрана техника, а мултимедийните проекти трябва да са слайдшоу в Power Point /от 10 до 20 слайда/.

Конкурсните работи ще се приемат до 24.02.2023 г. на e-mail: pegas_rz@abv.bg или на адрес: 7200, Разград, ул. „Венелин” № 20, къща музей „Анание Явашов”. Участниците задължително посочват трите си имена, училище, клас, адрес, телефон и e-mail.

Жури ще определи най-добрите в четирите раздела до 27 февруари, а до 2 март 2023 г. резултатите ще бъдат обявени на сайта на РИМ – Разград.

Награди ще има за всяка възрастова група в категориите есе, стихотворение, рисунка и мултимедиен проект. Датата и мястото на церемонията за връчването на наградите на победителите ще бъдат обявени допълнително.

Пълният регламент на конкурса е публикуван на сайта на Регионален исторически музей – Разград и на сайта на Община Разград.

Повече информация на тел.: 0898 895979 – Милена Маринова и e-mail: pegas_rz@abv.bg.

/e-Razgrad/

Hits: 19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.