Броят на загиналите при атаката в Москва вече е над 150 души

Броят на пострадалите от терористичната атака в Москва се е увеличил до 152, съобщи на своя на сайт московският щаб на Министерството на извънредните ситуации, цитиран от ТАСС.

„В резултат на терористичната атака бяха засегнати общо 285 души (включително 8 деца), от които 133 души загинаха (включително 3 деца)“, се казва в изявлението. Много от ранените са в критично състояние.

До момента Министерството на извънредните ситуации е посочило имената на 29 от жертвите, тъй като пожарът усложнява процеса на идентифициране.

„Има едно абсолютно недооценяване, игнориране и дори подигравателно отношение по отношение на сигнала за готвена терористична атака, подаден от САЩ. А според това, което излиза по медиите – сигналът е бил доста конкретен. В него се посочва, че вероятно нападението ще е свързано с концерт. Това е доста добра насока, за да планираш и да проведеш съответните мероприятия и да не допуснеш този атентат”. Това заяви в студиото на „Събуди се” бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев, коментирайки кървавата атака в Москва.

“Не може на едно такова място, на което се събират над 6000 души – да нямаш елементарни мерки за сигурност. Оказа се, че на място дори не е имало полицейски патрули”, посочи той.

Днес е ден на национален траур в Русия.

Dariknews.bg

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.