„Биовет“ отново е партньор на две разградски училища в дуалното обучение

„Биовет – клон Разград“ отново е партньор на две разградски училища в дуалното обучение – и тази година това са НПТГ „Шандьор Петьофи“ и ПГХТБТ „Мария Кюри“. Дванадесетокласниците от Механото са 10, а от Химията – 14, съобщиха от „Биовет“. С гимназията по биотехнологии „Биовет“ вече има традиция учениците да карат стажовете практиките си във фирмата.

Дуалната форма на обучение дава възможност на гимназистите в реална работна обстановка да усвояват практически умения в специалностите, които изучават.

Миналата година учениците, обванати в дуалното обучение, са били обучавани от петима наставници.

В производството стажантите се включват два пъти в седмицата по седем часа. Получават от „Биовет“ 90% от минималната работна заплата, като тя се изчислява на базата на отработените през месеца дни.

Уеницте, които се включват в дуалното обучение, имат възможност да се адаптират към работните места и обстановката в предприятието и след като завършат образованието си – да започнат работа във фирмата, което пък е част от решаването на проблема са набиране на средни специалисти, обясняват от „Беиовет“.

Момичетата и момчетата от ПГХТБТ „Мария Кюри“, специалност „Технология на биопроизводството“, се включват в микробиологичната лаборатория и цеховете за ферментация, а тези от техническата гимназия – в звена, свързани с техните специалности „Електрообзавеждане на производството“ и „Металорежещи машини“.

/e-Razgrad/

Hits: 44

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.