Благотворителен концерт за 20-я рожден ден на Танцова формация „Феникс“

Танцова формация „Феникс“ към Центъра за работа с деца в Разград ще отбележи с благотворителен концерт в петък, 13 октомври, своя 20-и рожден ден.

Анонса днес в пресклуба на БТА направиха ръководителят на формацията Иван Стоянов и директорът на Центъра за работа с деца Даниела Куртева.

На сцената в залата на Общинския културен център от 19.00 часа във вихъра на танца ще се понесат 70 танцьори от всички поколения, минали през школата „Феникс“. Някои от тя се прибират и от чужбина заради празника. В програмата са 14 танца, сред и тях и „първородният“ в репертоарната съкровищница на формацията – „Live“. Тук любопитното е, че танца ще бъде изпълнен от тези, които са го танцували и навремето, издаде Иван Стоянов.

Талантите от „Феникс“ ще припомнят и танца от полуфинала във втория сезон на шоуто „България търси талант“. Ще изпълнят и най-краткия, но и най-бърз танц, както и един характерен танц. Близките, приятелите и почитателите им ще могат да се насладят и на най-новите произведения в репертоара.

Специални гости на разградчани ще са техни приятели от Бургас – неколкократни Балкански шампиони, сред които и световната шампионка по брейк в категория до 18 години Пламена Георгиева с псевдоним bgirl Fire bird.

„Подобен празник става възможен с подкрепата на още истински наши приятели. За да имаме време да отдъхнем, да се преоблечем след танц, а и за бъде шоуто пъстро и  многопластово, ще ни помогнат момичетата от  Градския мажоретен състав и певци от класа по поп пеене към ЦРД с вокален педагог Свилена Дечева. За което благодарим от сърце“, разказа още Иван Стоянов..

Даниела Куртева припомни, че самият Иван Стоянов е възпитаник на Центъра за работа с деца и не скри, че тя и колегите й са радостни, че след това той се е върнал, създал Танцова формация „Феникс“ и вече 20 години доказва, че „в града младите хора могат да правят нещо различно“. Досега през формацията са преминали над 1000 деца. „За тези 20 години Иван е част от семейството на Центъра за работа с деца и нашият син, защото си го отгледахме от малък и се вписа в нашия екип“, каза още Даниела Куртева.

Сега във „Феникс“ танцуват около 40 деца, най-малките са на шест години, най-големите – на 18. Момичетата и момчетата се вихрят в най-разнообразни стилове: характерни танци с народни мотиви, класически и модерен балет, контемпорари, хип-хоп и брейк. Възпитаниците на формацията са носители на многобройни национални и международни награди.

„Най-големият успех за мен е това, че успях да провокирам мои ученици да продължат образованието си. Сред има и хуманни и ветеринарни лекари, пожарникари, полицаи, адвокати, бизнесмени“ сподели Иван Стоянов. А в челната му тройка са Вероника Колева, Катерина Димитрова и Стефан Добрев, които са завършили хореография в Англия и са избрали да се  занимават професионално с танци.

Концертът е на 13 октомври, петък, от 19.00 ч. в залата на Общинския културен център. Билетите са по 10 лева, може да бъдат купени в Центъра за работа с деца и в танцовата зала на ТФ „Феникс“.

/e-Razgrad/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.