Почистват километър и половина от коритото на река Бели Лом

Зам.-кметът Добрин Добрев извърши оглед на организираното от Община Разград почистване на коритото на река Бели Лом в района от моста на входа към града от Шумен до автогарата, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Това се прави за предотвратяване на природни бедствия. „В тази връзка е важно подобряване на проводимостта и макар да е зимен сезон ще се използват по-топлите и подходящи за работа на открито дни“,  обясни Добрин Добрев.

Той съобщи, че местната управа извършва и заснемане за предпроектно проучване на коритото на река Бели Лом в чертите на града – от моста от входа към града от Шумен до след моста до бившия месокомбинат. Община Разград е възложила изработването на работен проект за корекция на речното корито, като след това ще се търси финансиране за ремонтиране на съществуващото бетоново корито и за изграждане на ново – там, където в момента няма.

Разчистването на прораслата растителност се извършва от специализирана фирма, а ангажимент на “Паркстрой“ е раздробяването на вече разчистената растителност. Дължината на предвидения за почистване участък е 1500 метра.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.