Флотилен адмирал Боян Медникаров: Военноморското училище търси мотивирани хора, които искат да успеят в живота

ВСИЧКИ ОТ ЕКИПАЖА НА НАУЧНО-ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИЯ КОРАБ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“, КОЙТО ПЛАВА ЗА АНТАРКТИДА, СА ВЪЗПИТАНИЦИ НА ВВМУ

В Разградско търсим мотивирани млади хора, които искат да успеят в живота. Това обяви днес на пресконференция в областната администрация началникът на Висшето военноморско училище ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ във Варна  флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров. Той и част от екипа му бяха на посещение в столицата на Лудогорието, за да запознаят зрелостниците в региона с обучението и възможностите за реализация, които предлага висшето училище. Визитата бе осъществена със съдействието на областния управител Драгомир Златев и областната администрация.

Адмирал Медникаров представи военните и цивилните специалности, които се изучават във Висшето военноморско училище. Той подчерта, че всички те гарантират успешна кариера и висок жизнен стандарт на завършилите успешно.

На журналистически въпрос проф. д-р Медникаров отговори, че всички от екипажа на научно-изследователския кораб „Св. св. Кирил и Методий“, който отплава на 27 декември 2022 г от Варна за Антарктида, са възпитаници на ВВМУ – от курсантите, които бяха на краткосрочна практика по време на плаването от Варна до Картахена, Испания, до капитана. „С изключение само на кореспондента на БТА, който е на борда, но и това може да се промени. До десетина дни ще съм на кораба, ще говоря с него и ще започнем обучение“, прояви завидно чувство за хумор адмиралът.

Преди пресконференцията адмирал Медникаров и неговият екип бяха приети от зам.-областния управител Найден Късов и главният секретар на администрацията Михаил Тодоров /възпитаник на ВВМУ„Н. Й. Вапцаров“/, срещнаха се и със зам.-кмета на Разград Хабибе Расим.

Кулминационната точка в посещението на екипа на професор Медникаров бе срещата със зрелостници от гимназиите в областта, за която съдейства началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков. Тя се проведе в зала „Филхармония“. На нея учениците имаха възможност да научат всичко, което ги вълнува, за обучението в учебното заведение, признато за един от най-добрите военноморски университети в света.

/e-Razgrad/

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.