След лидерската среща: Няма изгледи за правителство с мандата на БСП

БОРИСОВ ДОПУСНА ВАРИАНТ ЗА ЕКСПЕРТЕН КАБИНЕТ С ЛЕВИЦАТА, НО СЛЕД СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ

Няма мнозинство за правителство, обобщи председателят на БСП Корнелия Нинова след лидерската среща в парламента във връзка с третия мандат за съставяне на правителство.

На поканата на БСП за разговор се отзоваха само три парламентарно представени политически сили – ГЕРБ-СДС, ДПС и “Български възход”. От “Продължаваме Промяната” (ПП), “Демократична България” (ДБ) и “Възраждане”, както заявиха предварително, не дойдоха на срещата.

“Нито за коалиция сме говорили, нито сме предлагали, първо да видим има ли мнозинство за правителство. От вашите изявления и от отсъствието на колегите разбираме, че такова няма”, коментира Нинова.

Нинова посочи, че от ПП и ДБ искат двустранни срещи и БСП днес ще реши как да продължи оттук нататък. Тя добави, че след лидерската среща свиква Изпълнително бюро на партията.

Нинова отбеляза, че от липсата на бюджет за 2023 г. най-много ще пострадат хората, а очевидно от днешния разговор няма подкрепа за съставяне на правителство. “Т.е. ще отиваме на избори и до юни-юли ще оставим държавата без бюджет”, коментира още тя.

Vesti.bg

Hits: 42

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.