Полицаи, пожарникари и медици тренираха как се реагира при производствена авария

Мащабно пожаро-тактическо учение на силите от Единната спасителна система се проведе в Разград, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пожарникари, полицаи и медици отиграха ситуация на овладяване на производствена авария и пожар на територията на „ADM – Разград“ ЕАД. Според сценария  след напълване на автоцистерна на пункт на цех „Етилов алкохол“ в „ADM – Разград“, при разкачане на тръбопровода се установява, че спирателният кран не е сработил и започва свободно изтичане на етилов спирт. В опита си за бързо изтегляне на автоцистерната, водачът прави рязка маневра, при която цистерната се удря в металната конструкция на пълначния пункт. Получават се искри, които предизвикват запалване на вече разлетия спирт. Същевременно се получава и пробив в цистерната. Водачът на автомобила и един работник получават изгаряния по откритите части на тялото. Налага се спешна евакуация и оказване на бърза медицинска помощ.

Целта на практическото учение бе да се тества готовността за реакция и да се проиграе координацията на екипите на пожарната в Разград на терен с други звена на МВР, както и с основните съставни части на Единната спасителна система.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.