Откриха обновения Дом на учителя

В навечерието на Деня на народните будители с тържествена церемония днес бе открит изцяло обновеният Дом на учителя в Разград. Най-видната отвън част от идеята за цялостна промяна на визията и функционалността на сградата са трите пейки като разтворени книги с ликовете на велики българи, биографични данни, цитати от техни произведения или изречени от тях паметни думи.

Гости на тържеството бяха председателят на Общинския съвет Стоян Димитров, областният управител Драгомир Златев, директорите на всички училища в града и общината, директори на детски градини и образователни институции, учители, спонсори и приятели на Регионалното управление на образованието, граждани.

В словото си началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков припомни, че вече 13 години всички шефове и екипите на образователния инспекторат са правили възможното според силите си и обстоятелствата да възстановят сградата и тя вече наистина е място, където може да се твори, да са квалифицират учители, да се води образователна дейност.

„Тук ще се провеждат директорски и учителски съвещания, срещи на учители и деца, участници в международни проекти, както и други инициативи, свързани с културата и образованието“, разкри перспективата Ангел Петков. По думите му, в сградата ще се водят разяснителните кампании по план приема в училищата и по време на Панорамата на средното образование, срещите между преподаватели, родители и ученици при кандидатстудентските кампании. И не на последно място – възкръсването на прословутия и предпочитан за среща с колеги и приятели не само сред учителското съсловие бар „Буквар“. Ангел Петков благодари специално и на спомоществователите, които през годините са подавали ръка, за да го има тук и сега обновеният Дом на учителя

Лентата на символичното ново откриване на Дома прерязаха Драгомир Златев, Ангел Петков и Стоян Димитров. Менчето с вода с пожелание за здраве и берекет лисна началникът на РУО.

А след това своя поздрав към присъстващите на тържеството отправиха талантите от Музикалната школа „Илия Бърнев“ Славена Петкова, Диляра Назиф и Мартина Матева.

/e-Razgrad/

Hits: 62

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.