С над 2 600 000 лева ще подменят над 12 км водопроводи в Доброшката махала на Разград

Зам.-кметът и изпълняващ длъжността кмет на Разград Добрин Добрев подписа днес споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране изпълнението на проект „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на Разград“. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Споразумението е подписано от министър арх. Иван Шишков, а от страна на Община Разград подпис положи и главният счетоводител Миглена Дучева.

До споразумението се стигна след продължителни преговори на ръководството на Общината с представители на държавните органи за необходимостта от ремонти на водопроводите в югозападната част на Разград. Водопроводите в този район, който за разградчани е по-известен като Доброшката махала, не са подменяни от повече от 40 години, там има чести аварии по водопреносната мрежа, както и значителни загуби на питейна вода. С реализацията на проекта се предвижда подмяна на над 12 км водопроводи и сградни водопроводни отклонения.

С подписването на споразумението за 2 651 569 лв. днес се осигуряват 50% от необходимите средства за реализация на проекта.

Проектът бе включен в Решение на Министерски съвет №711/2022 г. за одобряване на Списък на инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления/обекти за целево финансиране.

/e-Razgrad/

Hits: 11

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.