Петков обяви, че не се поддава на заканите на Борисов за предсрочни избори

Съпредседателят на парламентарната група на “Продължаваме промяната – Демократична България” Кирил Петков обяви пред журналисти в Народното събрание, че не се поддава на заканите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и подкрепата от Делян Пеевски от ДПС, че ако не е на неговото за Министерството на външните работи (МВнР), се върви към предсрочни парламентарни избори.

“Даваме на ГЕРБ възможността да имат най-високия пост в държавата – премиерския. За да има баланс в тази чувствителна структура, в която управляваме, трябва да има и втори глас към външния свят”, заяви Кирил Петков.

Борисов заговори за нови предсрочни парламентарни избори в началото на юни, заедно с вота за Европейски парламент. “Да се заплашва с избори две в едно и да се чертаят червени линии за мен е не само липса на държавническо поведение, но и някакъв непродуктивен егоизъм”, оцени Петков. Обяви се за допълнителни разговори, но не показа да има готовност за отстъпки: “Не се плашим от предсрочни избори. Защо трябва да си говорим за червени линии, когато има работещ отбор. Нормалният диалог, не през медиите, трябва да продължи.”

На недоволството на Борисов от изборите в София, кмета Васил Терзиев и изолирането на “Продължаваме промяната – Демократична България”, “Спаси София” в Столичния общински съвет (СОС) Петков реагира така: “Още не могат да приемат, че са изгубили София. Разбираме го, приемаме го. Стоим зад нашия кмет. Ще му е ужасно трудно, когато има мнозинство срещу него. Но такъв е животът”, каза Кирил Петков.

Dnevnik.bg

Hits: 39

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.