Протестиращите земеделци благодариха с аплодисменти на полицията

Земеделските производители, участници в протестните действия на пътя Разград-Русе, благодариха с аплодисменти на полицията за коректното отношение към тях по време на блокадите.

Десницата на временно изпълняващият длъжността началник на „Пътна полиция“ – Разград Неделчо Симеонов стисна арендатърът Васил Петров, който от името на всички благодари на служителите на реда, че с тяхно съдействие и четирите дни на протестите тази седмица са преминали без излишно напрежение.

Пред колегите си на затворения от тежките машини път Васил Петров акцентира, че очакванията са досега направените не много добри предложения на правителството да бъдат преразгледани на предстощата тази вечер среща между протестиращите с премиера и земеделския министър. По думите му, сега най-важно е да се прояви търпение, а вероятно ще е нужна и настоятелност, за да бадат постигнати целите на протеста.

“Междинните споразумения не ни удовлетворяват. Протестите ни ще продължат, докато не получим конкретни гаранции по исканията ни”, каза Пламен Томов, председател на контролния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Протестът ще продължи до 16.00 часа. В събота и неделя пътищата в страната ще са свободни, но ако днешната среща на национално ниво е безрезултатна, в понеделник страната отново ще бъде блокирана от земеделска техника..

/e-Razgrad/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.