Нова гора в Седмицата на гората

Зам.-кметът на Община Разград Добрин Добрев се срещна с директора на “Разградлес“ инж. Свилен Йорданов и заедно с него посети новозалесени площи край Дряновец, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Инж. Йорданов представи пред ресорния заместник-кмет резултатите от тазгодишната залесителна кампания. Тя е извършена в 6 обекта в землищата на селата: Дряновец, Раковски, Балкански и Гецово. Засадени са общо 11 000 фиданки – 5000 едроразмерни тополи – до 1,5-2 м високи, както и 6000 фиданки едногодишна акация.

Залесяването се планира от предходната година и е обвързано с ползването на дървесината – на мястото на отсечени дървета се залесяват нови. Сега приключва 10-годишният горскостопански план на “Разградлес“, предстои извършване на инвентаризация на горските площи и след това изработване на нов план със същата продължителност.

Свилен Йорданов информира зам.-кмета и за завишаването на приходите на предприятието, към момента те са 774 000 лева, а преди година по това време са били 584 000 лева. Сподели и намеренията си за нова инвестиция в разширяване дейността на предприятието с производство на пелети. Предстои провеждане на обществена поръчка за изграждане на сграда, производствено хале и пускане на поточна линия за това. Очакванията са линията да заработи към края на годината. Такива са тенденциите в отоплението на населението – увеличаване продажбите на пелети спрямо продажбите на дървесина – обясни още инж. Йорданов.

Реклама:


/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *