„Биовет“ дари витамин „С“ на домовете за стари хора в Разград

„Биовет – клон Разград “продължава своята дарителска кампания към хората в нужда в областта по време на пандемията от COVID-19. Днес витамин „С“ получиха потребителите на Дома за стари хора и Дома за стари хора с деменция в Разград.

Директорите на двете социални институции – Айше Еюбова и Теосвета Лазарова, получиха дарението от Севдалина Йорданова и Христина Йорданова – представителки на „Биовет“.

„От самото начало на пандемията фирма „Биовет“ се грижи за здравето на своите служители с лични предпазни средства и витамини за превенция за тях и техните семейства. В израз на загриженост за здравето на хората от Лудогорието „Биовет“ проведе няколко дарителски кампании за различни уязвими групи от хора и за лекарите и здравните специалисти на първа линия в болниците в областта. А днес даряваме витамини на най-засегнатите от коронавируса – възрастните хора в двата дома в Разград,“ каза Севдалина Йорданова.

А от своя страна директорките – Айше Еюбова и Теосвета Лазарова, благодариха за поредния жест към потребители на социалните услуги при тях от страна на „Биовет“. По време на кратките срещи, заради противоепидемичните мерки, стана ясно, полаганите грижи за настанените в домете дават резултат – здрави са всички – и сред потребителите, и сред персонала. По план вървят и ваксинациите.

В Дома за стари хора живеят 62-ма мъже и жени, за тях се грижат 38 души персонал.

В Дома за възрастни с деменция обитателите са равни по брой на полагащите грижи за тях – по38.

/e-Razgrad/

Hits: 13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.