Окончателно: ДПС с два мантата, ГЕРБ  и „Има такъв народ“ – с по един

По първи петли тази сутрин Централната избирателна комисия обяви разпределението на мандатите в новото, 45-то Народно събрание.

 

 

 

 

 

Първите три мандата са ясни: от ДПС влизат досегашният народен представител и зам.-председател на партията Ахмед Ахмедов и Ихсан Хаккъ. И той бе депутат до сега, а и зам.-министър на спорта.

Пети пореден мандат в Народното събрание спечели Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. Тя е юрист, бе и министър на здравеопазването през 2012-2013 година.

Изненадата в 18-ти Разградски избирателен район е в четвъртия мандат – след въртележката за преразпределението на гласовете, той отива за водача на листата на „Има такъв народ“ Драгомир Петров от Исперих, един от сценаристите в „Шоуто на Слави“, макар че партията има по-малко гласове тук от БСП. Дали Драго Петров ще бъде народен представител от Разград, ще стане ясно най-вероятно да края на седмицата, когато избраниците решат от кой избирателен район ще влязат в парламента. Причината – Драгомир Петров е водач на листата и в Силистра. Втората тук е Ива Йорданова –Рупчева, която обаче влиза в Народното събрание и от един от столичните райони. И може третият от „Има такъв народ“ в Разград – бизнесменът Георги Стефанов, да положи клетва в началото на май като депутат…

 

/e-Razgrad/

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.